My East Africa, Madagascar & other wildlife photos

www.flickr.com More of my East Africa photos
www.flickr.com More of my Madagascar photos
www.flickr.com More of my other wildlife spotting photos

Sunday, October 25, 2009

Dag 53: Party avond

Vrijdag 23 oktober. Interessante en originele avond.
Op stap met lokale vriendin, Dars enige vrouwelijke taxichauffeur / student aan Dar es Salaams universiteit. Naar een lokale barbecue tuin waar voornamelijk locals zitten. Goede mishkaki (rundspiezen) van de barbecue! Er was ook nog entertainment. Dans, acrobatiek, jongleren. Soort van circus optreden. Best leuk om te zien. En paar erg lenige slangenmannen...
Daarna voor het contrast een biertje gaan drinken in Kilimanjaro Kempinski Hotel. Het meest luxueuze 5 sterren hotel van Dar es Salaam. In Level 8, de bar op de bovenste verdieping. Live band die lekkere jazz / funk muziek speelde. Airconditioning. Biertjes voor 5000 (Mzungu plekken: 2500-3000, local places: 1300-1500). Wat dure zakenlui. En prostituees. Nog nergens in Tanzania zoveel prostituees bij elkaar gezien. Hopen een rijke zakenman wat geld af te troggelen. En iedereen die daar zit is rijk genoeg :P Not my style. Brengt voor mij meteen het chique en nette imago van zo'n hotel omlaag. Mag allemaal netjes verzorgd zijn, het blijft een platte boel. En moeder de vrouw thuis weet van niets.
Daarna door naar een party van expats op een dakterras in een andere wijk. Weer via een Duitse expat die weer een vriendin van die taxichauffeuse is - en die ik inmiddels ook ken - terecht gekomen. Zij kende de persoon voor wie het feest was ook niet. Dus vriend van een vriend. Neem je vrienden mee :-) Het 30-jarige feestvarken was overigens zelf afwezig op het feestje.
Leuk uitzicht. Publiek comibinatie van veel Amerikaanse expats, wat Europese expats, wat locals die met de expats werken en een verdwaalde toerist (moi). Heb me wel vermaakt. Nog met een paar Nederlanders gesproken. En een Amerikaanse die in Mozambique gewoond heeft en ook capoeira doet.
En er waren ook nog een paar Koreanen. Werken als verpleegkundigen. Drie - waarvan een in buitengemeen kennelijke staat - wilden met mij op de foto. Polaroid-achtige camera. Heb ook nog een afdrukje gekregen. Waarom? "Because you are handsome." Het zal de alcohol of de krullen (hebben ze daar niet) zijn geweest...
Lag bijna op de grond van het lachen toen de meest beschonken Koreaanse met haar hoofd recht tegen een boksbal - voetbal grootte met zand gevuld - die daar hing aanliep en bijna neer ging. Te komisch. En ja, je had erbij moeten zijn. Ik was erbij. Dus lachen. Overigens ook nog lekker gedanst.
Daarna met de taxi terug naar YMCA. De receptie sluit om 23:00. Was er eerder om 23:15 een keer. Je kunt dan gewoon door het voetgangerspoortje van de ijzeren gate het terrein op en nog steeds door het hek het hosteldeel met de kamers in.
Nu was de gate helemaal dicht. Zag de bewaker zo gauw niet. Lag vast ergens buiten zicht te slapen.
Gelukkig is naast de gate een muur van zo'n 2,25m hoog. En handig ter decoratie heeft die muur vierkante gaten. Stenenuitsparingen. Handige trap, dus je bent in nog geen 10 seconden over de muur heen. Even door het gebouw lopen. Het hek naar de trappen van het hostel erg op slot. Geen nood, de stenen trap loopt aan de buitenzijde. Naast de trap is een traliewerk. Met drie horizontale balken voor versteviging. Ik noem dat trap. Dus het klimmen naar de eerste verdieping kostte nog geen 15 seconden. En geen kracht. Lukt zelfs met slappe armpjes ;-) Trap verder op en lekker slapen tegen een uur of half drie.
Leuke combi dus. Lokaal met entertainment, upclass met hoeren en expat party op een dakterras en wat klimmen. Heb me vermaakt.

1 comment: